2011. február 24., csütörtök

Az időutazás gyakorlati kérdései

   Ha szeretnél utazni az időben, gondolkodj velem! Ismerjük azt a tényt, hogy ha a földet keleti irányban kerüljük meg, akkor nyerünk egy egész napot, ahogy ez a Nyolcvan nap alatt a föld körül című Jules Verne mű főhőseivel is megtörtént. De ha egyik irányba működik, akkor logikus, hogy a másikban is, azaz nyugati irányú haladáskor veszíthetünk napot vagy akár napokat.
   Tehát ha egy nap alatt többször megkerüljük Földünket illetve a tengelyét, akkor annyi napot nyerünk vagy veszítünk, ahány kört tettünk a Föld tengelye körül, vagyis visszamehetünk az időben, de akár megnézhetjük a jövőt is.
A centrifuga a közeljövő  időutazásainak
rendszeres kellékévé válhat

   Ha valaki ezt meg szeretné tenni, erre a legalkalmasabb hely a Föld északi vagy déli sarkpontja, mert itt lehet a tengelyt a legkisebb körön megkerülni. A fent látható centrifuga pedig a legegyszerűbb eszköz (persze pontosan elhelyezve), ha megfelelő áramforrást tudunk biztosítani és bírja a gyomrunk. A forgásirányra ügyeljünk! 

   Ne feledjük! A sarkokra jellemző igen alacsony hőmérsékleten könnyen megfázhatunk, ezért meleg, téli viselet javasolt.
Megfelelő öltözék
Amundsen ajánlásával
Amundsen, a híres norvég sarkkutató állítólag száz éveket utazott ezzel a módszerrel keresztül-kasul az időben. Képzelhetjük, milyen nehéz dolga lehetett centrifuga nélkül!

1 megjegyzés:

  1. Űdv szeretnék megkérdezni hogy hogyan működik a időgép és (ha lehet ilyenről szó) akkor utazhatok magával a multba, hány forintba kerűl hogy idő-utazhatsak.

    VálaszTörlés